![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh3XXpi7hYp6huaDasnqWCHglnSg_MjnJjhkK1__jqTr0AnTB_-PzdP4_biRfQDwtVECBl0o1KPs_VDlZD6PQ-3Un7T3JXX2D6OFHtWsvzmEXg3DjYr0y606aU-XLPjZ0b-h-26QiXzF2js/s400/62d1b3cb9d7d01aaa4cde5045d8355d6_header.jpg)
2. Izvrstan su probiotik – balansiraju probavu te ubrzavaju stvaranje dobrih bakterija koje su ključan dio naše zdrave probave.
3. Čuvaju jetru – osim što poboljšavaju probavu, kiseli krastavci štite i jetru te joj pomažu da filtriraju toksine iz organizma.
4. Sprečavaju nastanak čira na želucu – Čir je unutarnja rana na stjenki želuca, odnosno oštećenje membrane uzrokovano kiselinama. Kiseli krastavci štite želudac i sprečavaju nastajanje čireva.
5. Pomažu kod dijabetesa – Istraživanje je pokazalo kako kiseli krastavci stabiliziraju razinu hemoglobina – proteina u crvenim krvnim stanicama koje prenose kisik. Kiselost krastavaca pomaže u kontroli dijabetesa.
Nema komentara:
Objavi komentar